Swedish Film

Swedish Film AB är den ledande aktören inom skolfilmssektorn och representerar ett stort antal filmbolag, filmdistributörer och filmer, varav många gärna används av pedagoger i undervisningen.

Ett samarbete med oss ger dig tillgång till ett ständigt växande utbud av kvalitetsfilm, både utbildnings- och spelfilm, passande de flesta ämnen. Samarbetet gynnar dessutom filmarbetare och upphovsmän vilka då ges möjlighet att producera mer kvalitetsfilm!

Besök vår hemsida för kompletterande upplysningar om vårt företags mångfasetterade verksamhet samt om alla de varumärken vi arbetar med.

Fler och fler har upptäckt att film i undervisningen ger en fantastisk möjlighet till att öppna upp nya horisonter för eleverna. Både spelfilmer och dokumentära filmer kan ge dem en större förståelse för olika kunskapsområden, samtidigt som filmerna kan väcka nya frågeställningar och ge upphov till spännande samtal. Filmen kan användas som gemensam upplevelse, som inspiration till ett nytt ämnesområde, som fakta eller som diskussionsunderlag.

Med ”Swedish Film Licens” och streamingtjänsten ”Film och Skola” kan din skola få en helhetslösning med strömmande spelfilm och utbildningsfilm, med stor bredd och kvalitet och därtill ambitiösa handledningar. Tjänsten Film och Skola är framtagen med syftet att ge pedagoger inom den svenska skolan ett smidigt redskap för att strömma film direkt i klassrummet.