Sveriges Television

Sveriges Television
Monter A:56
 

SVT är ett public service-företag som gör tv om alla, för alla. Vi gör program för alla åldrar och alla intressen.

Vår verksamhet bedrivs självständigt i förhållande till politiska, kommersiella och andra intressen i samhället och den finansieras via tv-avgiften.

SVT speglar och finns i hela landet. Vi finns på 33 orter, från Kiruna i norr till Malmö i söder. I våra program ska hela Sverige synas och höras.

 

Barnkanalen är till för alla barn i Sverige. Vi delar oftast upp målgruppen i tre olika grupper, som speglar användarnas utvecklingsfaser: förskolebarn, skolbarn och teens.

Barnkanalen finns på flera olika plattformar och ska vara lätt att hitta och känna igen, oavsett om du tittar på broadcastkanalen, på sajten eller via vår app. Utgångspunkten för Barnkanalen är alltid barnen, och det är särskilt centralt när vi utvecklar våra tjänster online. Våra tjänster innehåller minimalt med text för att även barn som inte kan läsa ska kunna navigera, leka och titta på tv-program själva. Barnkanalen har en helt egen, trygg och barnanpassad videospelare, som bara innehåller barnprogram.

Bolibompa är en del av Barnkanalen, och riktar sig till de allra yngsta barnen. Förutom tv-programmet finns Bolibompa på webben där barnen kan titta på tv och leka tryggt, utan att riskera att mötas av innehåll som inte är för dem. Det finns en pedagogisk tanke bakom det som görs kring Bolibompa, tex är drakdansen skapad utifrån små barns motoriska färdigheter.

 

Barnkanalen sänder både svenskproducerade barnprogram i alla genrer och inköpta program från hela världen, som dubbas för de barn som inte kan läsa. Vi sänder nyheter för barn alla vardagar året om. I Barnkanalen får barnen själva synas och höras, inga ämnen är för stora eller små. Vårt innehåll är ofta inspirerande och interaktivt.

Barnkanalen har också ett särskilt uppdrag att sända program på de officiella minoritetsspråken i Sverige (finska, meänkieli, samiska, romani, teckenspråk och jiddish). Delar av vårt utbud syntolkas och teckentolkas.

www.barnkanalen.se

 

På SETT-dagarna lanseras SVT Språkplay 2.0, appen för dig som vill lära dig mer svenska och titta på tv – samtidigt. Appen erbjuder SVTs program med interaktiva undertexter på 18 språk*. Till varje program finns dessutom övningar, anpassade till din kunskapsnivå.

Testversionen av SVT Språkplay omtalades som en ”världsnyhet” när den presenterades på Social Innovation Summit 2016. Sedan dess har den fått över 50.000 nedladdningar, höga betyg av användarna och tilldelats Spektrumpriset – trots uppenbara brister.

Den nya version som kommer presenteras på SETT-dagarna 2018 är däremot en fullfjädrad app för att ge bästa möjliga upplevelse och nytta. Under 2017 och 2018 kommer SVT och SVTs samarbetspartner Språkkraft att vidareutveckla appen ytterligare, i nära samverkan med målgruppen.

*SVT Språkplay ger idag språkstöd till engelska, ryska, spanska, arabiska, turkiska, albanska, bosniska, kroatiska, persiska, finska, grekiska, kurdiska, serbiska, somaliska, azeriska, amhariska, tigrinja och pashto.

Mer om SVT Språkplay:

http://socialinnovation.se/varldens-forsta-tv-playtjanst-for-sprakutveckling/

https://vipatv.svt.se/204/nyheter/arkiv-for-nyheter/2017-01-24-svt-sprakplay-har-blivit-en-stor-framgang.html

Mer om Språkkraft:

www.sprakkraft.org