Myndigheten För Tillgängliga Medier, MTM

Monter: B:25
Telefonnummer: 08-580 02 700
Mailadress: info@mtm.se

Myndigheten För Tillgängliga Medier, MTM erbjuder talböcker genom Legimus, lättlästa böcker från LL-förlaget och den lättlästa nyhetstidningen 8 Sidor.

För alla elever som har en läsnedsättning finns möjligheten att läsa och ladda ned talböcker från vårt digitala bibliotek Legimus, där finns ungefär 115 000 talböcker. Vi berättar om hur du ordnar ett Legimuskonto åt din elev och svarar på andra frågor du kan ha om Legimus och talböcker.

Du kan titta på och bläddra i LL-förlagets böcker, titta gärna lite extra mycket i Sveriges historia – Från istid till EU.

Vill du ta med dig den lättlästa nyhetstidningen 8 Sidor hem till elever så går det bra, du kan också titta på 8 Sidor som punktskrift, taltidning, pdf-tidning och ljudtidning. 8 Sidors lättlästa sajt om val och politik allavaljare.se berättar vi gärna om. Vi har också material om du vill arbeta med valet till Europa-parlamentet.

Har du elever med läsnedsättning? Prenumererar du på en dagstidning. Då bör du prenumerera på dagtidningen som taltidning, vi berättar om hur det fungerar.

På MTM:s skolwebb (mtm.se/skola) finns det lektioner till 8 Sidor och lättlästa böcker. Vi har med oss några till SETT om du vill titta på dem och ta med dem hem. Tips: det finns en fyllig lektion om EU-valet 2019-

 

Mycket mer information på mtm.se/skola